+32(0)477 80 61 11

Isolatie, strenge maatregelen, weinig evenementen en een gebrek aan sociaal contact: het ligt er vingerdik op dat de coronacrisis voor heel wat mensen een uitdagende periode is. Zeker ook voor jongeren, die in volle ontwikkeling zijn en meer dan ooit behoefte hebben aan menselijk contact en ondersteuning.

Turnhout speelt in op deze verhoogde behoefte bij haar jeugd. Onlangs voorzag de stad ontspanningsplaatsen in Park Spooreinde en aan Jeugdcentrum Wollewei. Jongeren kunnen er ‘coronaproof’ tot rust komen en even ontsnappen aan hun dagelijkse rush. “Enkele maanden geleden reageerden we op een subsidie-oproep van minister Bart Somers (Open Vld)”, zegt schepen van Jeugd, Sport, en Buurten en Wijken Jan Van Otten (Vooruit). “De 40.000 euro voor de twee plekken werd voor de helft door ons en de helft door Vlaanderen betaald.”


© WOAD.

Ook vzw AkirA, een initiatief van Vlaams Expertisecentrum Arktos voor kwetsbare jongeren, draagt een mooi steentje bij. Op dinsdag, woensdag en donderdag worden jongeren na school opgevangen in het ontmoetingscentrum door op z’n minst twee begeleiders. Ook opende AkirA onlangs een sportruimte naast hun ontmoetingsplaats. In de onlangs geopende sportruimte de Loods kunnen jongeren nu ook een uurtje komen boksen. Dit in samenwerking met Buurtsport en Boxing Team Turnhout. De bokszakken die ze aankochten dankzij een subsidie van sportkledingfabrikant Nike hangen er om de jeugd aan het sporten te krijgen en om iets positiefs te doen met uitdagende tijden zoals deze.

Tegen volgende zomer wil Stad Turnhout twee van de tennisvelden naast de ring in het park omvormen in een voetbalveld en een basketbalveld.

Stad Turnhout toont hiermee wederom hun warme engagement voor de jeugd aan. Een warme, ondersteunende thuishaven voor je dochter of zoon, vindt je duidelijk in Turnhout

Wonen in deze warme stad? Bekijk de verschillende mogelijkheden

Logo ION