Op donderdag 28 februari kon de buurt kennismaken met De Bakkerij. Het oude magazijn werd onder handen genomen en biedt sinds begin dit jaar onderdak aan een aantal tijdelijke invullingen van Niefhout die door o.a. Arktos worden gecoördineerd. Bij een gezellig wintervuur konden de buurtbewoners samen met de nieuwe gebruikers het glas heffen op de opening van De Bakkerij,meteen het startschot voor een goedgevulde voorjaars- en zomeragenda op de site van Niefhout.

Officiële opening De Bakkerij

Onder leiding van Arktos worden in De Bakkerij tal van projecten gerealiseerd voor en door jongeren. Samen met verschillende partners, zoals Doorgang T50 en Panorama Zomerbar, maken ze van De Bakkerij een plek van ontmoeting en creativiteit, met een hoge focus op samenwerking tussen en met jongeren uit de buurt. Tijdens de welkomstreceptie op donderdag 28 februari 2019 konden de buurtbewoners kennismaken met De Bakkerij. We mochten op een opkomst van maar liefst zo’n 200 mensen rekenen. Het werd een gezellig samenzijn waarbij de aanwezigen met een hapje en een drankje konden genieten van een streepje muziek van GSD. Een succes!

Foto’s: Greet Michielsen

Zomeragenda Niefhout

Ook dit jaar wordt Niefhout het decor voor tal van sociale activiteiten voor jong en oud. Ontdek hieronder wat 2019 in petto heeft!

24 april: Buitenspeeldag

De officiële buitenspeeldag krijgt ook in Niefhout de nodige aandacht. De sportdienst van Stad Turnhout zorgt er voor recreatie op woensdagnamiddag. Alle kinderen uit de buurt zijn van harte welkom om zich te komen uitleven. Meer info volgt.

Vanaf eind mei: Panorama Zomerbar komt terug

Onder het gekende concept maar op een nieuwe locatie komt Panorama Zomerbar dit jaar voor de vijfde keer terug naar Niefhout. De zomerbar verhuist naar de tuin van de Bakkerij. De vergunningen zijn momenteel in aanvraag. We kunnen alvast weer beginnen dromen van frisse cocktails en lekkere hapjes na het werk of in het weekend.

2 juni: Geefplein en markt met activiteiten rond het thema duurzaamheid

Op zondag 2 juni organiseert de stad samen met enkele partners een geefplein met een infomarkt en activiteiten rond het thema duurzaamheid.  De mogelijkheden om ook enkele sociale projecten te integreren op het geefplein worden momenteel onderzocht. Noteer 2 juni alvast in je agenda en wij brengen je later op de hoogte van de concrete plannen!

Plezier achter het Station

Vorig jaar konden de kinderen uit de buurt zich uitleven tijdens Plezier achter het Station. Park Spooreinde werd toen omgetoverd in een speelparadijs met verschillende springkastelen en een klimmuur. Ook dit jaar staat er een flinke portie speelplezier op de agenda. Hou alvast onze blog en Facebook in de gaten voor verder nieuws hierover!

Augustus: filmvoorstellingen in open lucht

Eind augustus 2018 kon de buurt bij de ondergaande zon genieten van het komische Bienvenue à Marly-Gormont. In navolging van het succes van vorig jaar komt Mooov ook dit jaar terug met een originele film. Datum volgt!

Via deze blog houden we jullie graag op de hoogte van alle tijdelijke invullingen in Niefhout. Hou onze website dus zeker in de gaten voor het laatste nieuws rond de geplande activiteiten op de site van Niefhout.

 

Logo ION