+32(0)477 80 61 11

Een bibliotheek zonder boeken, maar met fietsen? Dat is de Fietsbieb! Gezinnen met jonge kinderen lenen er kinderfietsen aan een prijsje. Slim Turnhout biedt de eerste Turnhoutse Fietsbieb graag onderdak.

De Turnhoutse Fietsbieb start met meer dan 30 kinderfietsjes. Tweedehands, maar allemaal tiptop in orde. Leden kunnen een van die fietsen lenen. En is zoon of dochter toe aan een groter exemplaar of een ander model? Dan kom je gewoon ruilen!
Wie een kinderfiets in goede staat schenkt, krijgt een jaar lidmaatschap gratis. Anderen betalen 20 euro. Bij het lenen van een fiets betaalt u 20 euro waarborg.

Helpers en fietsjes gezocht!

De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Ze sleutelen aan de fietsjes, doen de administratie of houden het uitleenpunt open. Iets voor jou? Laat snel iets weten via turnhout@fietsbieb.be of 0498 51 59 26.
En uiteraard zijn kinderfietsjes ook welkom.

Fietsbieb Turnhout

Het uitleenpunt is open elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur en elke laatste woensdag van de maand van 14 tot 16 uur.

Delen is het nieuwe hebben

Fietsen met elkaar delen is niet alleen slim voor uw gezinsbudget, het is ook een duurzaam initiatief. En dus bieden Stad Turnhout en SLIM Turnhout de Fietsbieb graag onderdak. Het past immers helemaal binnen een warme, zorgzame buurt.

De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net samen met Stad Turnhout, Bewegingspunt Turnhout en enkele vrijwilligers.

Logo ION