In Niefhout brengen we mensen samen op verschillende manieren. Er is ruimte voor sport en beweging, onder andere in de Beweegtuin en op het BMX-parcours, en in de zomer kunnen de buurtbewoners terecht in de Panorama Zomerbar voor een gezellig samenzijn. Maar ook aan kunst en bezinning werd gedacht. Met kunstproject Doorgang T50 krijgt ook kunst in al haar vormen een uitgelezen kans om zich vrij in het straatbeeld te manifesteren.

Wat is Doorgang T50?

Doorgang T50 is ontstaan vanuit het idee dat er best meer aandacht mag zijn voor kunst. Vanuit de filosofie dat kunst pas echt interessant wordt wanneer het onderwerp deel  uitmaakt van een dialoog met een publiek, streeft het kunstcollectief van Doorgang T50 ernaar om om kunst zo toegankelijk mogelijk te maken.

Wie neemt deel aan het kunstproject?

Het kunstcollectief van Doorgang T50 is op zoek naar hoe kunst mensen kan binden en samenbrengen. Hoe functioneert kunst tussen mensen? Door deze vragen te stellen ontwikkelt men een inzicht in de sociale cohesie, de lijm die de samenleving verbindt. Om te weten wat er leeft en beweegt in Turnhout, is Doorgang T50 op zoek naar mensen met een verhaal, een belevenis of een voorwerp dat vertelt over de buurt en zijn omgeving.

Heb jij een verhaal, een belevenis, een voorwerp dat vertelt over de buurt en zijn omgeving dat je wil delen? Dan nodigen we je heel graag uit om deel te nemen aan het project en jouw stukje Turnhout in de samenleving en de buurt te delen. Stuur je naam en adres naar staecamp@hotmail.com om verdere informatie te bekomen.

Wat zijn de volgende stappen met dit kunstproject?

Met de verzamelde informatie wil het kunstcollectief van Doorgang T50 aan de slag om bijvoorbeeld een tentoonstelling te maken en een beeld te schetsen van een stukje Turnhout.