Niets fijner dan in aangenaam gezelschap genieten van een verrukkelijke maaltijd en een goed glas wijn. In Turnhout vind je een resem aan adresjes waar je een uitgebreid diner, een snelle hap of een heerlijke kop koffie tot je kunt nemen. Om door het bos de bomen te blijven zien, selecteren we vijf restaurants in Turnhout die zich op wandel- of fietsafstand van Niefhout bevinden.

De Leefkamer: no-nonsense eten in persoonlijke sfeer en setting

https://www.facebook.com/deleefkamer/

  1. De Leefkamer

Wendy brengt een verfijnde keuken bij jou thuis, op het werk of op een andere locatie. Een feest met toeters en bellen of een etentje in intieme kring: kamerkok Wendy weet met haar pure gerechten, die in al hun eenvoud smaken, te bekoren. Ze kiest zo vaak mogelijk voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten en toont dat less écht more is. Een verfrissend en gezellig alternatief voor een traditioneel restaurantbezoek. Na een bezoekje van Wendy bevestig je dat passie de beste saus is.

Adres: Prinsenstraat 25, Turnhout

Fietstijd van Niefhout: 1 minuut

Wandeltijd van Niefhout: 6 minuten

Por do sol: Portugees pareltje in Turnhout

https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Por-do-sol-2264828197124754/

  1. Por do sol

Wie op zoek gaat naar een stukje Portugal in België, komt bijna als vanzelf terecht in het authentieke restaurant Por do Sol in Turnhout. Hier proef je de Portugese keuken aangepast aan de Belgische papillen: Portugese producten maar met minder zout dan de Portugezen gewend zijn. Voor een land dat lijkt op één lange kuststrook, is het niet onbegrijpelijk dat vis ook in Por do sol centraal staat. Vis wordt hier op duizend-en-een manieren bereid. Eigenares Susana Alves verrast haar klanten keer op keer met ‘het bord van de dag’. Je kunt er dus zeker van zijn dat alles kraakvers is.

P.S. Een feestje in het vooruitzicht dat je graag opvrolijkt met een originele themataart? Susana maakt op vraag de mooiste creaties die onweerstaanbaar smaken.

Adres: Kongoplein 9, Turnhout

Fietstijd van Niefhout: 1 minuut

Wandeltijd van Niefhout: 4 minuten

CucinaMaragon: het trefpunt voor liefhebbers van de Italiaanse kookkunst

http://www.cucinamarangon.be/

  1. CucinaMarangon

De veelzijde Italiaanse keuken heeft geen geheimen voor Fabio. Hij ontvangt zijn klanten alsof je bij hem thuis komt eten. Magnifieke, authentieke gerechten op basis van dagverse producten om duimen en vingers af te likken. Hier ervaar je Italiaanse gastronomie op zijn best. La dolce vita zoals het een ware Italiaan betaamt.

Adres: Patersstraat 9, Turnhout

Fietstijd van Niefhout: 5 minuten

Wandeltijd van Niefhout: 16 minuten

Barzoen: gezellig en kids proof eetcafé

https://www.barzoen.cafe/

  1. Barzoen

Bij Barzoen, waar kinderen met open armen ontvangen worden, kom je langs voor een seizoensgebonden lunch of diner. Bio en lokale producten staan centraal, zonder de smaak uit het oog te verliezen. Op het suggestiebord vind je rijkelijk belegde boterhammen, burgers met Turks brood en verrassende vegetarische gerechten. Af en toe prijkt er ook een veganistisch gerechtje op het bord. Het huiselijke eetcafé beschikt over een kinderkaart en speeltuin. Een gezellig adresje voor jong en oud in Turnhout.

Adres: Warandestraat 42, Turnhout

Fietstijd van Niefhout: 4 minuten

Wandeltijd van Niefhout: 9 minuten

Josephine’s: ’s morgens eten als een keizer

http://www.josephines-turnhout.com/

  1. Josephine’s

Ook bij Josephine’s is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Van dinsdag t.e.m. zondag ontbijt je er in familiale sfeer. Op de kaart staan verschillende ontbijtformules. Zo kan je er er met je gezin genieten van een uitgebreid ontbijt aan een voordelige prijs. Wie graag ’s ochtends lang tafelt, kiest voor het de luxe ontbijt dat meer lijkt op een uitgebreide lunch. Ben je een echte zoetekauw? Van woensdag t.e.m. zondag biedt Josephine’s een afternoon tea aan. Een namiddag boordevol hartige en zoete lekkernijen in een gepast kader. Yes sir!

Adres: Bloemekensgang 8, Turnhout

Fietstijd van Niefhout: 5 minuten

Wandeltijd van Niefhout: 16 minuten

Nood aan meer inspiratie? Hier vind je nog vijf leuke restaurants in Turnhout die zich op wandel- of fietsafstand van Niefhout bevinden.

Logo ION