De komende jaren worden in de stationsomgeving zo’n 700 wooneenheden gebouwd, in combinatie met kantoren, beleving, zorg en openbaar domein. Het duurt nog een aantal jaren vooraleer alles ontwikkeld is, maar Slim Turnhout wil graag nu al leven in de brouwerij. Daarom zoekt het creatieve geesten die vanaf najaar 2018 hun initiatief willen opzetten in een oud magazijn in de Diksmuidestraat en de bijhorende parktuin.

Een plek voor iedereen!

Alles kan! Een artistiek project, een nieuwe zaak in een pop-up, een buurttuin met tuincafé of wat anders. Zolang het maar een ontmoetingsplek wordt voor het brede publiek en de hele buurt die bijdraagt aan een warme en sociale buurt. Tijdelijke projecten zijn welkom, maar evengoed een terugkerende of langlopende activiteit van maximum 5 jaar.

Alle ideeën welkom

Slim Turnhout stelt een oud magazijn en een parktuin ter beschikking. Het gaat om een oude bakkerij die al een tiental jaar leegstaat en een parktuin met bomen, struiken en open gras. De toegang loopt over een weggetje dat uitkomt in de Diksmuidestraat. Omdat de infrastructuur in woongebied ligt, mogen de activiteiten niet zorgen voor overdreven hinder voor de omwonenden.

Logo ION