Niefhout wordt een groene woonplek in het centrum van Turnhout, dat naast hippe shoppingadressen ook op culinair vlak heel wat te bieden heeft. Het aanbod aan restaurants en brasseries in Turnhout is breed, gaande van een eerder klassieke keuken tot verschillende internationale restaurants. Er zijn talloze leuke adresjes om de voetjes onder tafel te schuiven, zowel met vrienden als in gezinsverband. Helemaal fijn wordt het als je er met de fiets of te voet heen kan. Daarom maakten we een lijstje met restaurants in de buurt die op wandel- of fietsafstand van Niefhout liggen.

Ben je op zoek naar een leuk restaurant in de buurt van Niefhout om samen met de kinderen te genieten van een heerlijk maal? Of een avondje uit eten met vrienden gepland in Turnhout? Wij geven je enkele tips!

Gezellig tafelen met vrienden in Turnhout

Soms blijf je het liefst lekker dicht in de buurt voor een avondje uit. In de buurt van Niefhout zijn tal van gezellige adresjes om te tafelen met vrienden. Wij pikten er enkele voor jou uit!

Cachet de cire

Hier kan je terecht voor een verfijnde en eerlijke keuken op een steenworp van Niefhout. Ideaal voor een uitgebreid etentje in het karaktervolle interieur, maar ook op het terras is het ’s zomers aangenaam tafelen. Extra troef: vrienden kunnen er eventueel overnachten in de B&B.

Adres: Guldensporenlei 23, 2300 Turnhout
Fietstijd van Niefhout: 1 minuut
Wandeltijd van Niefhout: tussen 2 en 5 minuten

Edelweiss

Edelweiss is een gezellig eetcafé aan het station. Hier kan je met vrienden of familie in een ongedwongen sfeer genieten van een eenvoudige, lekkere keuken aan zachte prijzen.

Adres: De Merodelei 91, Turnhout 2300 België
Fietstijd van Niefhout: 2 minuten
Wandeltijd van Niefhout: 4 minuten

Stadscafé

Achter de gevel van een prachtig historisch pand, pal in het centrum van Turnhout, schuilt het sfeervolle Stadscafé. Beneden hangt er een gezellige, familiale sfeer waar het aperitief lonkt, terwijl je op de eerste verdieping in een intiemere sfeer kan genieten van het panoramisch uitzicht over de Grote Markt. Ook kinderen zijn hier welkom!

Adres: Gasthuisstraat 2, 2300 Turnhout
fietstijd van Niefhout: 4 minuten
wandeltijd van Niefhout: 12 minuten

Flames

Je wordt er warm onthaald in een gezellig interieur, en kan er proeven van een verrassende keuken met Perzische invloeden.

Adres: Paterstraat 10, 2300 Turnhout
fietstijd van Niefhout: 5 minuten
wandeltijd van Niefhout: 15 minuten

Zorgeloos genieten met de kinderen

Uit eten met de kinderen hoeft niet stressvol te verlopen. Dat weten ze in Turnhout maar al te goed, momenteel één van de zeven Vlaamse gemeenten die de titel ‘Kindvriendelijke Stad’ mag dragen. In de buurt van Niefhout zijn er dan ook enkele aanraders om samen met de kinderen uit te proberen.

Bistro Bon Petit

Helemaal gericht op jonge kinderen, die er niet alleen uit een aangepaste menukaart kunnen kiezen maar ook ongestoord kunnen rondlopen en spelen. Voor de ouders is er een ruim aanbod aan lekkere lunchgerechten. Een zen-adres voor het ontbijt, lunch en koffie in de namiddag!

Adres: Warandestraat 23, 2300 Turnhout
fietstijd van Niefhout: 3 minuten
wandeltijd van Niefhout: 11 minuten

Beaux Bateaux

In het unieke Beaux Bateaux kan je met de kinderen kiezen uit een uitgebreide menukaart en gezellig lunchen of dineren met zicht op het water. De kinderen kunnen smullen van enkele kindvriendelijke gerechten. Eten op het drijvend terras op het water is voor de kleinsten zeker een leuk avontuur.

Adres: Nieuwe Kaai 12, 2300 Turnhout
fietstijd van Niefhout: 3 minuten
wandeltijd van Niefhout: 8 minuten

Nog leuke adresjes in de buurt van Niefhout? Laat het ons gerust weten!

Logo ION