De komende jaren worden in de stationsomgeving zo’n 700 wooneenheden gebouwd, in combinatie met kantoren, beleving, zorg en openbaar domein. Het duurt nog een aantal jaren vooraleer alles ontwikkeld is. Maar nu al wil het stadsbestuur samen met de partners binnen het project Slim Turnhout werk maken van een aangenaam buurtleven. Ze zochten creatieve organisaties die er een ontmoetingsplek voor het brede publiek en de hele buurt willen opzetten. Arktos werd hiervoor gekozen.

De organisatie Arktos krijgt de volgende jaren het oude magazijn en de bijhorende tuin in beheer. Het gaat om een oude bakkerij die al een tiental jaar leegstaat en een parktuin. De toegang loopt over een weggetje dat uitkomt in de Diksmuidestraat, vlakbij de Fietsbieb.

Arktos wil samen met de buurtbewoners een bruisende plek maken van deze ruimte. Ze zullen jullie in de toekomst ook uitnodigen om dit waar te maken. Medewerkers en vrijwilligers van Arktos zullen de volgende weken de binnenruimte klaarmaken voor gebruik en inrichten. Het gaat om voorbereidende werken. Van zodra de plannen concreter zijn, zal Arktos deze graag bespreken met de buurtbewoners.

Zit u nu al met vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om Annelies De Mey van Arktos te contacteren via ademey@arktos.be of 0478 44 21 81.

Logo ION