Niefhout was deze zomer de uitvalsbasis voor tal van leuke, zomerse activiteiten. De tijdelijke invullingen zoals Panorama Zomerbar, Park Spooreinde, Moestuin Niefhout en Puur Klimmen trokken vele enthousiastelingen die er volop van de stralende zon en gezellige sfeer genoten.

Panorama Zomerbar

Voor het vijfde opeenvolgende jaar kon je in Niefhout terecht bij de Panorama Zomerbar. In de gezellige tuin was het heerlijk vertoeven met een verfrissend drankje. Bovendien was er dit jaar een feestruimte voorzien, de Loods, waar verschillende evenementen zoals comedy nights, optredens workshops en brunches de site deden bruisen.

En de zomer afsluiten? Dat gebeurde met enkele sfeervolle filmvoorstellingen van Mooov in openlucht. Zeker voor herhaling vatbaar als je het ons vraagt!

Panorama Zomerbar aan project ION

Facebook Panorama Zomerbar

Duurzaamheidsmarkt en het geefplein

Niefhout zet volop in op duurzaamheid en dat werd deze zomer nog eens extra in de verf gezet met de duurzaamheidsmarkt en het geefplein. Ondanks de tropische temperaturen vonden de vele bezoekers en standhouders vlot hun weg naar de verse lokaal gekweekte groenten, producten van de wereldwinkel en andere duurzame initiatieven.

Park Spooreinde

In Park Spooreinde kon iedereen dan weer terecht voor ‘Plezier achter ’t station’. De kinderen leefden zich volop uit op het hoogteparcours, de springkastelen en het BMX-circuit. De volledige maand juli werd er door Buurtsport sport en spel georganiseerd in het park: er werd gevoetbald, gefietst en vooral veel plezier gemaakt! Augustus stond dankzij vzw Sportpret dan weer in het teken van een heus springkastelenparcours van bijna 100 m. Hier leefden jong én oud zich naar hartenlust uit.

Park Spooreinde tijdens de zomer

Facebook Stad Turnhout

Moestuin Niefhout

Na het intensief verzorgen van hun moestuin deze zomer, kunnen de bewoners van Niefhout nu volop oogsten. Onder de buren heerst een opperbeste sfeer. Tijdens het tuinieren wordt er dan ook graag tijd gemaakt voor een babbel, een hapje en een drankje in de tuin.

Puur Klimmen

In de tuin van de Zomerbar stond deze zomer een klimcontainer van Gustaaf Klimt. De perfecte gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met boulderen, een specifieke vorm van klimmen waarbij je niet hoger dan 4,5 meter klimt. Boulderen voelt net als puzzelen met je lichaam. De kunst is om de top te halen, maar gelukkig kan je ook altijd rekenen op een zachte valmat.

De zomermaanden zijn alweer voorbijgevlogen en heeft plaats gemaakt voor de herfst, maar die omarmen we met evenveel plezier. De vallende bladeren brengen een kleurrijke charme naar Niefhout, waardoor we reikhalzend uitkijken naar de volgende activiteiten die hier georganiseerd worden. Volg zeker onze Niefhout-blog om ook het programma van de komende maanden te volgen!